CYSTA NA VAJEČNÍKU

31.07.2019 16:20
12 CENTIMETROVÁ CYSTA NA VAJEČNÍKU ZMIZLA PO 2 TÝŽDŇOCH UŽÍVANIA HOMEOPATICKÉHO LIEKU
Sama som bola príjemne prekvapená po tejto správe. Presný homeopatický liek účinkuje veľmi rýchlo a bez vedľajších účinkov. Cysta jednoducho zmizla. Lekár počas kontrolného vyšetrenia priznal, že to ešte nezažil. Po 12 centimetrovej cyste nebolo ani stopy, zmizla bez bolesti a vonkajších zásahov. Aj takáto je homeopatia.
37-ročná žena na preventívnej prehliadke zistila, že dôvodom jej bolestí v brušnej dutine a dlhodobého krvácania je cysta na ľavom vaječníku. Sťažovala sa na nepríjemný pocit nafúknutia ako pred explodovaním a pichavé bolesti zhoršené sedením. V črevách cítila každý pohyb. Jej stav zhoršoval cukor, preto si nasadila prísnu diétu. 1,5 mesiaca nepretržite krvácala, musela podstúpiť hormonálnu liečbu, ale cysta sa vôbec nezmenšovala, rovnako ako zostávali aj bolesti brucha a nafukovanie. Keďže má dobré skúsenosti s homeopatiou, rozhodla sa pre tento alternatívny spôsob liečby.
V jej prípade sme nenašli žiadny emocionálny problém, ani nič, čo by viedlo k vytvoreniu cysty. Preto som do úvahy zobrala jej osobnosť ako takú. Je to živá, veselá žena, ktorá musí byť stále aktívna a pracovitá. Sama o sebe hovorí, že je veľmi praktická a realistická. Stále myslí na prácu, aj keď je chorá. Musí byť uvarené, upratané, nakúpené, jednoducho nevie nečinne ležať. Ak by si v práci urobila voľno, mala by výčitky svedomia. Aj v detstve sa cez prázdniny nudila. Po skončení strednej školy hneď nastúpila do práce a študovala diaľkovo, aby nestrácala čas. Nemá s ničím problém, nevie sa ani rozčúliť. Je zimomrivá a má pocit, že ju pichajú malé ihličky. Nebýva veľmi smädná. Počas konzultácie veľmi živo rozprávala a gestikulovala.
Na základe všetkých informácií som jej vybrala homeopatický liek APIS MELLIFICA, včela medonosná. Pre osobnosť Apis je charakteristické, že sa stále niečím intenzívne zaoberá, je vitálna a silná. Pacient často hovorí, že „plní úlohy“ a že je „workoholik“. Je to osoba priamočiara a v žiadnom prípade nie introvertná. Ide o ľudí silne orientovaných na rodinu, majú sklon všetko kontrolovať, hlavne rodinné záležitosti. Sú zameraní prakticky a obchodne. „Pracovitá včielka“. 
Homeopatický liek Apis mellifica je v homeopatii veľmi dobre známy, hlavne má výsostné postavenie pri liečbe rôznych alergií, opuchov, faryngitíd – zápalov hrdla s pichavými bolesťami, tiež aj pri ovariálnych cystách. 
Klientka nemala žiadne iné problémy okrem cysty. Aj napriek tomu som sa nenechala odradiť a odporučila som jej tento liek. Je to jej konštitučný liek. Žiadny človek nie je 100 percentne totožný so všetkými symptómami daného lieku. Dôležitá je podstata, generálie lieku, potom ide o similimum, najpodobnejší liek človeku.
Klientka po lieku necítila žiadne bolesti v oblasti vaječníku, iba na kontrolnom sone cysta už nebola. Postupne sa zlepšoval aj pocit nafúknutia, kŕče zmizli a rovnako zmizli aj vyrážky z tváre. Bola som zvedavá aj na mentálne zmeny. Psychicky sa má stále dobre, všimla si, že menej upratuje, je menej upätá a dáva všetkému voľnejší priebeh. Prácu už opakovane nekontroluje, iba raz a má preto viac času na svoju rodinu.
Každý prípad vyliečený homeopaticky dokazuje jej liečivú silu bez agresívnych a vedľajších účinkov. Každá skutočná liečba by mala byť jemná a účinná. Jemná, preto si človek ani neuvedomuje, že sa lieči. A účinná, pretože vedie k zdraviu a rovnováhe na všetkých úrovniach nášho organizmu.
 
 
Mgr. Silvia Trojanovská, SAKHom.