Etiologická metóda v homeopatii a bolesti chrbtice

23.09.2015 20:32

 

 

V homeopatii existuje viac metód predpisovania liekov. Jednou z metód je etiologický prístup. Predpísanie je založené na minulej traume, chorobe alebo udalosti, to znamená keď problém nastal po konkrétnej situácii, napr. po šoku, úraze, chrípke, poranení. Ak pacient povie odvtedy mám ten problém. Túto metódu som využila niekoľkokrát.

Prípad: muž 30 rokov ( športovec )

Pred 3 rokmi spadol na kostrč, odvtedy mal silné bolesti chrbtice a stále sa stupňovali. Nevedel sa ani postaviť na nohy, často chodil úplne ohnutý, nemohol ležať na chrbte, bruchu, nevedel ani dvihnúť nohy od bolesti. Niekedy sa od bolesti plazil po zemi. Analgetiká pomohli iba na chvíľu. Absolvoval všetky vyšetrenia, nemal žiadny nález, lekári si nevedeli rady. Dostal HYPERICUM, liek na poranenie chrbtice a hlavne kostrče. Za pár dní bolesti ustúpili, mierne sa objavili po športe a prechladnutí, liek opakoval niekoľkokrát, odvtedy nemá problémy. Pacienta sledujem asi štyri roky, je bez bolestí.

Hypericum je liek na úrazy, hlavne na poranenie nervov a chrbtice. Hlavnými príznakmi sú vystreľujúce a ostré bolesti. Je dôležitý pri poraneniach kostrče po páde, údere, pôrode. Liek má veľký význam aj pri prevencii tetanu.

Prípad: žena asi 50 rokov

Etiologický predpis som využila aj po poranení prsníka. Prsník je veľmi citlivý na akýkoľvek náraz. Miesto poranenia je veľmi bolestivé a často sa vytvoria tumory, ktoré sa môžu zmeniť na karcinóm. Je veľa žien, ktoré po takomto úraze prišli o prsník. Pacientke sa po úraze na prsníku objavila veľmi bolestivá hrča, citlivá na najmenší dotyk. Jej mama po podobnom úraze dostala rakovinu prsníka a zomrela. Preto sa pacientka veľmi zľakla. Po dávke BELLIS PERENNIS tumor prestal bolieť a rásť. Po niekoľkých týždňoch a niekoľkých opakovaniach tohto lieku sa úplne vstrebal a stratil.

Bellis perennis je liek indikovaný na poranenia mäkkých tkanív. Vznikajú hematómy a abscesy.

Sila homeopatických liekov je úžasná ak sú správne indikované. Liečba je nenáročná, bezbolestná, bez zbytočných chirurgických zásahov a hlavne účinná. Lieky nemajú žiadne vedľajšie účinky.