Homeopaticky vyliečená subakútna tyreoiditída

19.08.2015 10:54

 

Prišla za mnou 37 ročná žena s nádejou, že jej pomôžem. Povedala mi: „ ste moja posledná nádej na vyliečenie“. 

Jej veľkým problémom bola subakútna tyreoiditída ( zápal štítnej žľazy ) liečená klasickou metódou Prednisonom asi 7 mesiacov bez akéhokoľvek zlepšenia stavu. Pacientke lekári nedávali žiadnu nádej, keďže ani po 60 mg Prednisonu denne sa jej stav nezlepšoval a hrozila jej operácia, odobratie pravej časti štítnej žľazy, ktorú v žiadnom prípade nechcela absolvovať. Preto hľadala iné, alternatívne možnosti liečby.

Symptómy jej ochorenia začali náhle, niekoľko mesiacov po pôrode prvého dieťaťa. Najskôr ju začalo bolieť ľavé zápästie, nemohla nič chytiť do ruky. Na tento zápal dostala steroidové injekcie. Asi po 3-4 dňoch bolesť prešla, ale začali symptómy tyreoiditídy. Silná bolesť uší, zubov, ťažké dýchanie a veľmi bolestivé prehĺtanie. Po nasadení Prednisonu a zvýšenia dávky na 60 mg na deň jej bolesti čiastočne ustúpili, ale po postupnom vysadzovaní lieku sa všetko opäť vrátilo. Čakala ju už iba operácia, ktorú odmietala, chce ešte dieťa, chcela sa skutočne vyliečiť a nechcela byť závislá na liekoch. Po odstránení časti štítnej žľazy, by do konca života musela užívať hormóny.

Po Prednisone sa cítila veľmi zle, bola nervózna, vynechala jej menštruácia, tvár jej začala zarastať a celá opuchla. Bola z toho nešťastná.

 

K predpisu homeopatického lieku tieto informácie nie sú postačujúce, musela mi porozprávať o svojom živote a dlhodobých problémoch, ktoré mala.

Niekoľko rokov žila v ťažkej finančnej situácii, mala problémy s otcom, musela sa starať o mamu. Cítila veľké napätie a nevedela o týchto problémoch s nikým komunikovať, nikoho nechcela zaťažovať a všetko dusila v sebe. Zle spala, budila sa unavená a nervózna s pocitom „čo bude“, ako všetko vyrieši. Striaslo ju vždy, keď zazvonil telefón, myslela na ďalšie problémy, ktoré môžu prísť. Často bezdôvodne vybuchla, kričala, nevedela ovládať svoju nervozitu. Aj tak sa musela veľmi tlmiť. Sama hovorila, že mala problém komunikovať, nevedela vyriešiť situáciu. Od nervozity ju často bolel žalúdok. Po narodení dieťaťa si uvedomila, že nechce takto žiť. Vtedy sa začali jej problémy so štítnou žľazou. Chýbal jej impulz, ktorý by jej organizmus dostal do rovnováhy a pokoja.

Práve štítna žľaza je orgán, ktorý „ochorie“, ak dlhodobo človek potláča svoje emócie, nehovorí o problémoch, ktoré ho trápia. Taký človek sa neustále snaží vyhovieť iným, tým, že na seba preberá ich starosti a problémy. Cíti sa emocionálne nestabilný, raz je hore, potom dole, a je zmätený. Neustále hrá hru na vinu a trest. Škodí sám sebe. Premrhá veľa času neefektívnou prácou a odčerpáva si energiu. Drží v sebe veľa emócií a starostí, ktoré nevie vyjadriť.

Čo sa stalo po homeopatickom lieku?

Hneď po prvej dávke pacientka cítila úľavu, bola menej nervózna. Prestali ju „vytáčať“ veci. Vedela, že je na dobrej ceste. Pár dní po lieku mi volala, že všetky bolesti sa jej vrátili, štítna žľaza jej narástla do veľkých rozmerov, bola celkom viditeľná. Nemohla prehĺtať, bolesti boli veľmi silné a opäť sa vrátili do ucha a čeľuste. Upokojila som ju a povedala jej, že ak tento liek dokázal vrátiť všetky symptómy potlačené Prednisonom, tak ju aj vylieči. Prednison postupne každý deň znižovala a po 3 týždňoch jej ustúpili bolesti. Asi 6 týždňov po prvej dávke homeopatického lieku bola bez Prednisonu a štítna žľaza sa zmenšila na normálnu veľkosť. Všetky výsledky mala v poriadku. Na niekoľko dní sa jej vrátila aj bolesť ľavého zápästia, ktorá postupne ustúpila.

Najdôležitejšia zmena nastala v jej vnútri. Nemala už výkyvy nálad, cítila sa oveľa pokojnejšia a začala hovoriť čo si myslí. Prestala sa trápiť nad tým, čo si o nej pomyslia. To najskôr vyvolalo rozpaky medzi jej najbližšími, ale nič iné im neostalo iba si zvyknúť. Mama jej povedala, že je lepšia ako „predtým“. Opäť začala cvičiť a cíti sa veľmi dobre.

Ak by sa pacientka nerozhodla pre alternatívny spôsob liečby, musela by absolvovať operáciu. Odstránenie štítnej žľazy by nikdy nevyriešilo jej skutočný problém a celý život by bola závislá na dávke euthyroxu. Jej emocionálne problémy by sa pravdepodobne ešte viac prehĺbili.

Tento prípad je pekným príkladom ako dobre vybratý homeopatický liek dokáže vyliečiť pacienta. Najskôr liek ovplyvnil vyššie organizačné centrum a myseľ, potom sa vrátili symptómy potlačené klasickým liekom a neskôr sa objavila bolesť zápästia z minulosti. Všetky symptómy sa postupne vytratili  po ďalších dávkach lieku.

 

Poznámka: Zámerne neuvádzam homeopatický liek, ktorý som predpísala, aby nevznikol dojem, že je to liek na liečbu subakútneho zápalu štítnej žľazy. Liek som vybrala komplexne práve pre túto pacientku.