Laryngitída vyliečená za pár hodín

18.12.2016 18:10

 

4-ročné dievčatko prišlo na vyšetrenie so svojím oteckom v neskorých večerných hodinách. Jej problémom bola laryngitída. Keď som ju počula kašľať, hovorila som si: „tak tento kašeľ musíme vyliečiť veľmi rýchlo“. Dievčatko kašľalo neustále, každé 2 sekundy. Nemala žiadnu pauzu, nemala si kedy oddýchnuť. Kašeľ znel ako štekot psa, prudký a hlasný. Nedalo sa to počúvať. Antibiotiká brala pred 2 týždňami a opäť ochorela. Takéto stavy sa jej opakovali veľmi často. Minulý rok skončila so zápalom pľúc. Teraz jej ochorenie začalo predchádzajúci deň častým pokašliavaním a kýchaním. V ten deň keď prišla ku mne, rodičia navštívili aj pediatra, ktorý diagnostikoval laryngitídu a dievčatku predpísal opäť antibiotiká, codein a prednison.

Veľmi pozorne som sledovala všetky prejavy ochorenia a ako sa dievčatko správa. Bola veľmi unavená, opierala sa o otecka a sťažovala sa na bolesti bruška. Rozhodla som sa jej okamžite podať homeopatický liek SPONGIA TOSTA 2-krát po 10 minútach. Hneď po druhej dávke sa začala prechádzať po miestnosti a vybrala si hračky. Nastalo zlepšenie na mentálnej úrovni, to je veľmi dobrý znak pôsobenia lieku. Mala som pocit, že občas začína vykašliavať, len veľmi mierne, kašeľ sa výrazne nezmenil. Keďže som bola presvedčená o správnosti výberu lieku, poslala som ich domov a odporučila som im liek naďalej dávať každých 30 minút. Dohodli sme sa, že iné lieky nepodajú, ak to nebude nutné.

Ďalší deň ráno mi volala spokojná mamička. Žiadne iné lieky nemuseli podať, malá najskôr vyvrátila hlieny, zaspala a celú noc pokojne spala bez kašľa. Ráno začala vykašliavať asi raz za hodinu. Nastala neuveriteľná zmena. Rodičia boli veľmi prekvapení takýmto rýchlym priebehom. V priebehu dvoch dní sa dievčatko úplne vyliečilo a nemalo už žiadny kašeľ. V minulosti pri klasickej liečbe antibiotikami liečba prebiehala asi 2 týždne. Pre rodičov to bolo neuveriteľné a pre mňa tiež. Cítila som veľkú vďaku! Vďaku homeopatii!

Spongiu som predpísala veľa krát, vždy nastalo rýchle zlepšenie v priebehu niekoľkých hodín. Spongia tosta patrí medzi hlavné lieky na spastický , krupózny, suchý a štekavý kašeľ, ktorý niekedy pripomína „rezanie dreva pílou“ alebo „tulení štekot“.

 

Mgr. Silvia Trojanovská, SAKHom.