TVÁROVÁ NEURALGIA A POLÁRNA ANALÝZA

03.04.2020 18:29

TÁ BOLESŤ SA NEDÁ VYDRŽAŤ

Polárna analýza je jedna z metód predpisu homeopatického lieku na základe fyzických symptómov a modalít. Využívam ju hlavne v prípadoch ak si klient nie je vedomý problému v živote, ktorý sa mohol stať spúšťačom ochorenia. Prípad, ktorý uvediem je veľmi pekným príkladom hlbokého potlačenia emocionálneho stavu až do podvedomia. Klientka si vôbec neuvedomovala s čím jej ochorenie súvisí. Nie preto, že by toho nebola schopná. Ale jej myseľ danú emóciu vyhodnotila ako neprípustnú a nevhodnú a doslova ju „vyhodila z vedomia“. Ale naše fyzické telo nikdy neklame. Každé ochorenie je odrazom niečoho nesprávneho v našom živote, postojov, emócií, konaní. Ide o signály, ktoré sa musíme naučiť vnímať a zmeniť naše postoje, emócie, činy. Nie preto, že je to niekde napísané a uzákonené ale preto, že nie sme v súlade s našou dušou.

PRÍPAD:

Dlhoročná klientka prišla tentokrát s 3-mesačným akútnym problémom. Silná neuralgia ľavej strany tváre a opakované herpesy. Jej bolesti boli veľmi silné, vystreľujúce pozdĺž trojklanného nervu až k zubom. Kvôli bolestiam nemohla spať, jesť, piť, celkovo sa znížila kvalita jej života. Absolvovala niekoľko stomatologických zákrokov bez efektu, dlhodobo užívala silné analgetiká, ktoré čiastočne tlmili bolesti na pár hodín ale problém zostal nevyliečený. Počas odoberania prípadu sme neprišli na žiadny problém v živote ( „naozaj je všetko v poriadku, nič sa nestalo, všetko zvládam“ ), ale uviedla množstvo symptómov a modalít, preto som sa rozhodla pre polárnu analýzu. Pri polárnej analýze je vhodné uviesť maximálne 16 rubrík, ja som použila všetko, čo uviedla, pretože stále program vyhadzoval rovnaký liek. NATRIUM MURIATICUM. Ide o liek na hlboký smútok uzavretý vo vnútri. Pri otázke: „Riešite niečo ohľadom detí?, Nejaký smútok?“, sa rozplakala.

„Celkom som na to zabudla... Ako som to mohla tak potlačiť? Úplne som to vymazala, tento môj problém. Deti mi odídu onedlho z domu, syn na vysokú školu a dcéra chce tiež študovať v inom meste. Zostanem bez nich. Potláčala som celý čas ten smútok!!! Dcéru som odhovárala, aby nešla z mesta, že to tam sama nezvládne... A to ja nezvládnem bez nej... Teraz mi to všetko prišlo... Áno, to je môj problém.“

Polárna analýza nám ukázala liek na základe fyzických symptómov a tým sme objavili aj emocionálnu príčinu silných neuralgií. Každá neuralgia vzniká z hlbokého potlačenia emócií. Emócie sú potlačené až tak, že si ich človek vôbec neuvedomuje. Preto ani nemôže o tom hovoriť, nemá o čom. Ale fyzické telo toto potlačenie veľmi intenzívne vníma. Klasická medicína sa snaží odstrániť iba symptóm na úrovni fyzického tela, homeopatia odstraňuje príčinu, ktorá ochorenia spustila, príčinu hlboko v nás.

NATRIUM MURIATICUM 30 CH postupne zaberalo a bolesť sa celkom vytratila. Jemnosť a sila homeopatického lieku zároveň. Naším cieľom nie je len odstrániť bolesť ale hlavne nájsť príčinu a vyliečiť vnútornú emocionálnu bolesť. Uvedomiť si kde je náš problém a nájsť riešenie.

Silvia Trojanovská