ZÁZRAK MENOM HOMEOPATIA

03.04.2020 18:28

Dnešná kontrolná konzultácia ma veľmi veľmi potešila.

69 ročný pán ma pred tromi týždňami požiadal o pomoc v liečení jeho vážneho pohybového problému. Pred dvomi mesiacmi mu začala tŕpnuť ľavá ruka, nemohol v nej nič udržať. Po klasickej liečbe sa problém zintenzívnil a dostal nepríjemný zápal sedacieho nervu. Bolesť sa šírila od kostrče až do prstov na nohách. Nedokázal chodiť, po 10 krokoch si musel čupnúť, mal silné bolesti, ktoré ho nútili len ležať. Celé telo bolo stuhnuté a nepohyblivé. Odtrpel si pobyt v nemocnici, množstvo infúzií, kúpele, masáže a nastalo len mierne zlepšenie.

Spomenul si na mňa a na homeopatiu. Keďže absolvoval môj homeopatický kurz, vedel presne čo mi má povedať a s čím jeho ochorenie súvisí. Na moju otázku „čo rieši a čo ho trápi?“ celkom detaile odpovedal.

„Trápi ma moja nemohúcnosť už asi pol roka. Chcem ešte niečo dokázať, niečo vymyslieť, urobiť niečo dôležité a veľké. A nemám čo. Mám 69 rokov, zmáha ma to, ten pocit neužitočnosti, nemohúcnosti. Len spím a jem a nič... Mám málo času, cítim tlak a žiadny pozitívny impulz do života neprichádza. Neviem ho nájsť. Je to stav nemohúcnosti, vyčerpania. Akoby na mňa niekto pozeral a smial sa, že som nemohúci. Neviem to prijať. Nie som s tým zmierený. Ani moje okolie sa nehýbe, stagnuje. Ja chcem dokončiť svoj plánovaný vývoj aj keď ho nepoznám. Nech mám pocit, že som dokončil čo som mal.“

Pri analýze prípadu som nepoužila žiadny program, polárnu analýzu, nič, iba logickú a jednoduchú úvahu. Najskôr ma viedla k 14. štádiu v periodickej tabuľke, ktorej hlavnými témami je stiahnutie sa, vyhodiť, vyčerpať, slabý, prázdny, odstup, vzdialený, maska, múmia, niečo čo už skončilo a už sa nevráti. Keďže ide o veľmi inteligentného a hĺbavého muža, zameraného na svoje vnútro, liek som vyberala medzi lantanoidmi. V 14. štádiu je ERBIUM METALLICUM. Rozhodla som sa napokon celkom inak, hlavne na základe jeho posledných slov.

„Zostal som stáť na jednom mieste a neviem sa pohnúť ďalej. Mám strach, že sa už nikdy nepohnem. To ma skrivilo a porazilo. Mám v sebe zlosť a strach, pocit neistoty. Som uzavretý, nikomu som to nehovoril. Iba teraz prvý krát.“

Odporučila som mu CALCAREU CARBONICU 200 CH.

CALCAREA CARBONICA je veľký a dôležitý liek pre deti. Deti chcú veľa dosiahnuť, majú plány, vízie. Ale Calcarea carbonica je plachá, utiahnutá, neistá, preto pasívna. Ak je človek aktívny aj vo vyššom veku, má stále chuť tvoriť, akoby bol naďalej dieťaťom. Ale nemôže nič urobiť, pretože sa nevie pohnúť z miesta, stojí na jednom mieste, aj kvôli neistote a strachom. Toto jednoduché uvedomenie ma viedlo k predpisu homeopatického lieku CALCAREA CARBONICA.

Na liek zareagoval priam zázračne. Po necelých troch týždňoch mi hovorí:

„Upokojil som sa. Prestal som sa trápiť tým, kam smerujem. Žijem pre prítomnosť, nezaujíma ma čo bude. Skonsolidoval som sa a netrápi ma, že som nič nedosiahol. Tie utkvelé myšlienky nedokončenej práce zmizli, jednoducho odišli. Boli až obsedantno - kompulzívne. Nemám žiadne problémy s chrbticou, môžem sa bez problémov pohybovať a chodiť na túry. Nemám pocit, že stojím na mieste. Som vyrovnaný človek.“

Zaujímalo, ako rýchlo účinkoval liek. Keďže tento muž žije na východnom Slovensku ( a ja som tam tiež bývala 16 rokov ), odpovedal jasne „TAKOJ“. Hneď. Už po prvej dávke lieku. Myšlienky odišli už na tretí deň.

Takéto reakcie a prípady dávajú aj mne nadšenie, energiu a radosť. Aj keď nám nie je dovolené konať zázraky každý deň, túžba pomôcť je neustále prítomná a silná.

Silvia Trojanovská